LoQutus versterkt AXI groep

AXI verstevigt positie als innovatieve IT-partner met de overname van LoQutus en Ground lion

Het Belgisch-Nederlandse ICT bedrijf AXI breidt verder uit met de overname van LoQutus en Ground lion. De overname van beide bedrijven is een logische vervolgstap in de strategie om de positie van AXI binnen de Belgische en Nederlandse markt te versterken.

LoQutus en Ground lion zijn gevestigd in Sint-Denijs-Westrem bij Gent en maakten deel uit van Möbius Groep. Het snel groeiende LoQutus werd in 2002 opgericht door Joachim Vanden Brande en was sedert 2004 onderdeel van het business consulting bedrijf Möbius Groep.

In de markt is LoQutus gekend als een pionier in het begeleiden van organisaties die strategisch en operationeel voor een digitale transformatie staan. De 60 medewerkers van LoQutus hebben verregaande expertise binnen domeinen als integration, smart processes, intelligent analytics & insights en information management.

Ground lion vindt zijn oorsprong binnen LoQutus. Als spin-off van LoQutus ondersteunt het jonge, in 2014 opgerichte, bedrijf kenniswerkers door hun kennisintensieve processen transparant en opvolgbaar te maken. Hiertoe ontwikkelde Ground lion een oplossing voor adaptive case management met gebruik van de opkomende CMMN-standaard voor process modeling.

De overname bundelt krachten en biedt groeikansen

‘De opname van LoQutus en Ground lion in de AXI groep past volledig bij onze groeiambities’, aldus Paul Peeters, ceo bij AXI. ‘Door onze krachten te bundelen, kunnen we zowel de klanten van AXI, LoQutus als Ground lion beter bedienen en hoogkwalitatieve producten en services aanbieden. We vergroten onze voetafdruk in de basis sectoren van AXI: overheid, zorg, retail en TSI.

“We stellen de binnen LoQutus aanwezige Microsoft expertise graag ten dienste van al onze klanten. Hetzelfde geldt voor de binnen Ground lion aanwezige case management expertise.”

Een ambitieuze agenda

Joachim Vanden Brande, ceo bij LoQutus en Ground lion, blijft ook na de overname op post. Hij ziet de groeikansen van beide bedrijven onderbouwd worden door een stevige groep. ‘Het innovatiegehalte binnen LoQutus en Ground lion ligt hoog. Via de AXI groep verkrijgen we toegang tot een grote klantenbasis.’

“De omkadering door de AXI groep zal toelaten om de werking van onze organisaties te optimaliseren en het aanbod te versterken met integrated technology services en infrastructural products, waardoor wij in staat zullen zijn om onze klanten een totaaloplossing aan te bieden.”

Respect voor de cultuur binnen LoQutus, Ground lion en AXI

‘We verwelkomen de medewerkers van LoQutus en Ground lion binnen de AXI groep’, stelt Paul Peeters. ‘Van bij de eerste gesprekken, konden we vaststellen dat de marktaanpak binnen beide organisaties mooi aansluit bij de customer intimacy aanpak van AXI. Voor ons was het ook erg belangrijk om waar te nemen dat de bedrijfscultuur binnen LoQutus en Ground lion in lijn ligt met deze binnen de AXI groep. LoQutus en Ground lion zullen hun activiteiten verder uitbouwen vanuit de kantoren in Sint-Denijs-Westrem bij Gent. Voor de AXI groep opent de aanwezigheid in de Gentse regio nieuwe mogelijkheden om actief te recruteren in deze regio.’

Over AXI

Het informaticabedrijf AXI is een gevestigde waarde binnen de Belgische en Nederlandse markt. Het biedt overheidsbedrijven, zorginstellingen, retailers en bedrijven uit diverse sectoren innovatieve softwareoplossingen, cloud & ICT services aan. Door de intrede in 2017 van investeringsmaatschappij Indufin heeft de nieuwe groeistrategie van AXI duidelijk vorm gekregen. Eerder dit jaar nam AXI Elegio over, een jong Waalse bedrijf dat specialist is in electronic signature, e-voting, cryptography, authentication en anonymization technologies.

Over LoQutus

ICT dienstverlener LoQutus, met hoofdkantoor in Sint-Denijs-Westrem staat bedrijven bij in hun digitale transformatie. Het meer dan 45 medewerkers tellend bedrijf focust op de vereenvoudiging en optimalisatie van bedrijfsprocessen aan de hand van de nieuwste technologieën waarbij het de gebruikers een optimale gebruikerservaring verzekert.

Over Ground lion

Ground lion is een jong, 15 medewerkers tellend ICT bedrijf. Het biedt bedrijven in diverse branches een adaptive case management (ACM) oplossing voor het beheren van complexe bedrijfsprocessen. De focus ligt op het stroomlijnen van de samenwerking tussen kenniswerkers, waardoor de klantenservice en efficiëntie verbetert. In 2015 werd Ground lion erkend als Gartner Cool vendor.

Voor extra informatie

Bij vragen mag u gerust contact opnemen met:
Joachim Vanden Brande, ceo LoQutus
Paul Peeters, ceo AXI

.

AXI nv, Molenweg 107, 2830 Willebroek
LoQutus nv, Westrem building, Kortrijksesteenweg 1146, 9051 Gent
Ground lion nv, Westrem building, Kortrijksesteenweg 1146, 9051 Gent