Praktische crisiscommunicatie applicatie van Microsoft

Microsoft heeft een gratis PowerApps oplossing, de ‘Crisiscommunicatie Applicatie’, ter beschikking gesteld aan organisaties om hen te helpen bij het coördineren van hun digitale samenwerking en informatiedeling. Een crisis zoals vandaag zorgt voor heel wat vragen en onzekerheden bij managers en medewerkers. Dankzij de handige applicatie kan je jouw medewerkers op de hoogte houden van de laatste informatie en ontwikkelingen en hen eenvoudig opvolgen. Onze Employee Productivity Lead Strategist en Key Consultant Dries Verdonckt heeft deze applicatie vorige week reeds succesvol opgezet bij verschillende organisaties.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Crisiscommunicatie Applicatie?

  • Werknemers kunnen hun werkstatus rapporteren (vb. ik werk van thuis) en aanvragen doen. Dit helpt managers om beter te kunnen coördineren tussen hun werknemers en teams en om de status van central response teams in de organisatie op te volgen.

Werkstatus Microsoft crisis applicatie

  • Admins kunnen de applicatie gebruiken om nieuws, updates en andere informatie omtrent de organisatie door te pushen. Ze kunnen de organisatie ook locale noodnummers en informatie aanreiken.

Noodnummers Microsoft crisis applicatie

  • Je kan in de applicatie ook een RSS feed integreren, met up-to-date informatie uit betrouwbare bronnen zoals de WHO, het CDC of locale overheden en medische experts. Werknemers kunnen er ook hun huidige status en locatie delen.

Autoriteiten Microsoft crisis applicatie

Hoe kan ik werken met de Crisiscommunicatie Applicatie?

  • Gebruik je persoonlijke login en kies een knop om jouw status te delen (als dit zo ingesteld is in de admin PowerApp).

Login Microsoft crisis applicatie

  • Naast jouw gedeelde status staat een link naar alle features die door jouw admin ingesteld zijn.

Features Microsoft crisis applicatie

Feautres 2 Microsoft crisis applicatie

En bovendien kan de Crisiscommunicatie Applicatie volledig en probleemloos geïntegreerd worden in MS Teams (zowel de admin PowerApp als de applicatie voor crisiscommunicatie).

Heb je vragen of kunnen we jou verder helpen? Aarzel niet en contacteer ons vrijblijvend: